Skip links
Inhoud

Recept van de maand: pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep.recept.oktober-2016 vierkantwoensdag 12 oktober 2016 10:00

Elke maand delen wij een lekker en gezond recept met één van onze favoriete seizoensgroenten of - fruit. Deze maand stellen wij graag aan u voor: pittige pompoensoep. Ook in onze winkel verkrijgbaar als receptkaart. Vraag ons er gerust naar.

Ingrediënten
• 1 pompoen (van ca. 1 kg)
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 winterwortel
• 2 uien
• 2 tenen knoflook
• Stukje gember (3 cm)
• 2 laurierblaadjes
• 1 tl komijn
• 1 kruiden- of groentebouillontablet
• Peper

Bereiding
Snijd de pompoen eerst in stukken. Verwijder nu de pitten en de draderige binnenkant. Schil met een scherp mes de
pompoen en snijd deze in grote stukken. Snijd de uien en winterwortel in stukjes. Schil een stukje gember en snijd
deze in kleine stukjes. Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterwortel en ui ongeveer 5 minuten.
Voeg de gember, knoflook, komijn en laurierblaadjes toe en bak dit kort mee. Schenk nu 1 liter water in de pan en
voeg het bouillontablet toe. Breng alles aan de kook en laat het op laag vuur in 30 minuten gaar worden.

Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Lekker met
een lepeltje crème fraîche en verse peterselie.

« Terug






Snelkoppelingen